Main Capital stapt in bij Duits Cleversoft

Dit artikel delen:
Investering

Main Capital heeft een belang verworven in Cleversoft, de in München gevestigde specialist in software voor regelgeving in de financiële sector. Hoe groot het belang is van de Nederlandse investeringsmaatschappij is niet bekend gemaakt, wel dat het om een aanzienlijk belang gaat.

Cleversoft, in 2004 opgericht, telt ruim tachtig werknemers. Het Duitse bedrijf ondersteunt banken, asset-managers en verzekeraars bij de berichtgeving onder reguleringsstandaarden als PRIIPs, MiFID II, PIB, FIDLeg en AML. De software wordt aangevuld met functionaliteit op het gebied van klantrelatiebeheer (crm: customer relations management) en digitale marketing. Cleversoft bedient naar eigen zeggen zo'n tweehonderd internationale klanten.

Met hulp van Main Capital wil Cleversoft in Europa verder groeien middels organische groei en acquisities. Volgens de investeerder is de markt voor ict-oplossingen voor (financiële) regelgeving groeiende. Main Capital heeft ook al geïnvesteerd in SecondFloor, een Amsterdams bedrijf met een focus op de verzekerings- en pensioenmarkt. Verder is de investeerder sinds een paar jaar ook actief in Duitsland, vanuit een kantoor in Düsseldorf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-06T16:02:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.