Main Capital stapt in bij Duits Cleversoft

Dit artikel delen:
Investering

Main Capital heeft een belang verworven in Cleversoft, de in München gevestigde specialist in software voor regelgeving in de financiële sector. Hoe groot het belang is van de Nederlandse investeringsmaatschappij is niet bekend gemaakt, wel dat het om een aanzienlijk belang gaat.

Cleversoft, in 2004 opgericht, telt ruim tachtig werknemers. Het Duitse bedrijf ondersteunt banken, asset-managers en verzekeraars bij de berichtgeving onder reguleringsstandaarden als PRIIPs, MiFID II, PIB, FIDLeg en AML. De software wordt aangevuld met functionaliteit op het gebied van klantrelatiebeheer (crm: customer relations management) en digitale marketing. Cleversoft bedient naar eigen zeggen zo'n tweehonderd internationale klanten.

Met hulp van Main Capital wil Cleversoft in Europa verder groeien middels organische groei en acquisities. Volgens de investeerder is de markt voor ict-oplossingen voor (financiële) regelgeving groeiende. Main Capital heeft ook al geïnvesteerd in SecondFloor, een Amsterdams bedrijf met een focus op de verzekerings- en pensioenmarkt. Verder is de investeerder sinds een paar jaar ook actief in Duitsland, vanuit een kantoor in Düsseldorf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-06T16:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.