Fintech plugt blockchain bij uitgifte digi-aandelen

Crypto Delta wil in Nederland een gunstig klimaat voor uitgifte van digitale waardepapieren ontwikkelen

Dit artikel delen:

Een nieuwe samenwerking tussen jonge fintechbedrijven en ervaren financiële organisaties moet de uitgifte van digitale waardepapieren aan de hand van de blockchain bevorderen. Vanuit de stichting Crypto Delta bouwen de bedrijven aan een Nederlands ecosysteem dat wereldwijd vooroploopt op dit vlak. Dit doen ze onder meer met benchmarks en standaarden.

Digitale waardepapieren ('digital assets') zijn onder meer aandelen en obligaties die digitaal zijn uitgegeven. Ze kunnen ook zijn omgezet van fysieke naar digitale vorm en vervolgens van eigenaar zijn gewisseld. Door toepassing van blockchaintechnologie gebeurt digitalisering van waardepapieren transparant, herleidbaar en met minimale kans op manipulatie. Digitale waardepapieren zijn eenvoudiger uit te geven en te verhandelen dan fysieke. Daardoor kunnen bedrijven ze gemakkelijker inzetten om hun financiële liquiditeit te vergroten.

Kennisbundeling, benchmarks en standaarden

Het is de bedoeling dat Crypto Delta een gunstig klimaat ontwikkelt voor bedrijven die in Nederland digitale waardepapieren willen uitgeven. Volgens de stichting is ons land voor veel internationale partijen een serieuze optie hiervoor. De deelnemende organisaties bundelen kennis, ontwikkelen best practices en zorgen voor benchmarks en standaarden. Op deze manier hopen ze het vertrouwen en duurzame innovatie op dit gebied te stimuleren.

De stichting is opgezet door internationaal advocatenkantoor Allen & Overy, Kas Bank, het Amsterdamse adviesbureau Public Policy Agency, LaGro Geelkerken Advocaten uit Alphen aan den Rijn, het Zwitserse adviesbureau Business Creation en de Eindhovense fintechbedrijven Liqwith en Chaintip.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-05T15:15:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.