Ohpen vindt in NPM Capital nieuwe investeerder

Dit artikel delen:
Bank

Het Amsterdamse fintechbedrijf Ohpen krijgt een nieuwe aandeelhouder. Het gaat om het investeringsbedrijf NPM Capital, dat 35 procent van de aandelen overneemt van de huidige investeerder Amerborgh. Ohpen wil met de nieuwe geldschieter schaalvergroting in nieuwe markten realiseren.

Ohpen, opgericht in 2009, levert een (saas)-platform voor banken en andere financiële instellingen om de spaar- en beleggingsadministratie af te handelen. Amerborgh Nederland investeert sinds tien jaar in het Amsterdamse fintechbedrijf. 

Amerborgh verkoopt nu iets minder dan de helft van zijn aandelen, 35 procent, aan een andere investeerder: NPM Capital uit Amsterdam. Die organisatie zegt Ohpen al langer op het vizier te hebben staan en gaat het fintechbedrijf ondersteunen in zijn toekomstige groei. Amerborgh behoudt de meerderheid van aandelen, rond de veertig procent.

Matthijs Aler, algemeen directeur van Ohpen, vertelt dat Ohpen met NPM Capital en Amerborgh als aandeelhouders een ‘uitgebalanceerde aandeelhoudersstructuur voor de lange termijn’ heeft. De investeerders ondersteunen het bedrijf om de toekomstige (internationale) groei en schaalvergroting te financieren. ‘We zijn we nu actief in de markt van middelgrote banken, maar richten ons dit jaar en komend jaar op de Nederlandse pensioensector, waar we de beleggingsadministratie voor premieregelingen willen verzorgen. Ook willen we grootbanken in Nederland als klanten optekenen.’

Vooral nationaal

De ceo laat weten dat het nu enkele klanten in Nederland bedient, waaronder Aegon, Nationale-Nederlanden en de Volksbank. Een internationale groei staat op de korte termijn nog niet op de planning. 'Wel zijn Nederlandse financiële instellingen actief in het buitenland, waaronder België. Als zich daar een kans voordoet om in samenwerking met een Nederlandse partij iets te doen, dan wordt dat zeker overwogen. Internationale klanten optekenen is nog geen doelstelling; dat is iets voor op de lange termijn.'

Ohpen haalde begin 2018 een investering van 25 miljoen euro bij Amerborgh op. ‘Hier kunnen we nog op vooruit’, aldus de ceo. De organisatie heeft ruim 120 medewerkers in dienst op vestigingen in Amsterdam (hoofdkantoor) en Barcelona (softwareontwikkeling).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-24T09:28:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.