Analyseplatform Owlin haalt 3,5 miljoen dollar op

Dit artikel delen:

Owlin, een tekst- en nieuwsanalyseplatform voor de financiële sector, heeft 3,5 miljoen dollar opgehaald in een eerste financieringsronde, geleid door Velocity Capital. Het Amsterdamse bedrijf gaat het kapitaal steken in de internationale expansieplannen. Owlin wil zijn analysesoftware daarbij vooral aanbieden op de Britse en Amerikaanse markt.

Owlin startte in 2012 - toen nog in Utrecht - met een push-nieuwsservice voor dealing rooms. Die service is in de jaren erna uitgebreid met risicobeheeranalyses voor risk management-afdelingen. De software is verrijkt met kunstmatige intelligentie en natuurlijke spraaktechnologie om ook ongestructureerde data te kunnen 'vangen'.

Volgens Owlin werkt de financiële wereld nog vooral met 'langzame' data om risico's in te schatten, zoals ratings, jaarverslagen en onderzoeksrapporten. Met het platform dat het bedrijf aanbiedt, kunnen  riskmanagement-afdelingen continu en in realtime grote verzamelingen data monitoren. Klanten zijn Fitch Ratings, Adyen, Deutsche Bank, ING en KPMG, claimt het fintechbedrijf.

Voor Owlin valt het te hopen dat de samenwerking met de nieuwe investeerder beter verloopt dan die met de partij die het startkapitaal van tweehonderdduizend euro verschafte. Deze investeerder, Noro Venture Capital, ging in 2015 failliet. Owlin wist zich daarna wel staande te houden, maar zag wel twee oprichters het bedrijf verlaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-05T10:40:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.