ABN Amro participeert in Israëlisch ThetaRay

Dit artikel delen:

Misdaaddetectiebedrijf ThetaRay uit Israël ontvangt een onbekende investering uit het ABN Amro Digital Impact Fund. Het bedrijf ontwikkelde een manier om de besluitvorming bij de opsporing van activiteiten van fraudeurs te simuleren. De tool gebruikt big data.

ABN Amro zet de techniek van ThetaRay in bij de bewaking van het financiële systeem. 'De markt voor dit soort oplossingen in combinatie met artificial intelligence en machine learning is een grote groeimarkt en strategisch relevant voor de gehele financiële dienstverlening', vertelt Hugo Bongers. Hij is directeur van het Digital Impact Fund van de bank.

"De markt voor dit soort oplossingen is strategisch relevant voor de gehele financiële dienstverlening"

Door de investering krijgt ABN Amro ook toegang tot het Israëlische ecosysteem van cybersecurity en andere misdaaddetectiebedrijven. In dat landschap zijn enkele vooraanstaande durfinvesteerders actief.

Het ABN Amro Digital Impact Fund investeert in bedrijven die zich toeleggen op digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds beschikt over vijftig miljoen euro. Zo investeerde het fonds in februari 2019 voor de derde maal in Tink, een jong Zweedse bedrijf dat in 2015 Grip ontwikkelde, een app waarmee klanten van de bank meer inzicht in hun financiën krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-12T17:22:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.