Zes ton voor fintech-startup Dyme

Dit artikel delen:

Dyme heeft via een investeringsronde onder leiding van Peak Capital zeshonderdduizend euro opgehaald. De Amsterdamse fintech-startup wil het geld aanwenden voor het verbeteren van zijn technologieën en het opschalen naar de eerste honderdduizend gebruikers.

Dyme, dat anderhalf jaar geleden is opgericht, werkt aan technologieën die inzicht geven in de financiële situatie van consumenten. Zo spoort het door middel van een slimme koppeling met de bankrekening ‘slapende’ abonnementen op. Gebruikers kunnen dergelijke abonnementen binnen de app met één klik opzeggen of omzetten naar een beter contract. Ook voorziet Dyme zijn klanten van bespaartips en juridisch advies.

Dyme-medeoprichter Joran Iedema stelt dat dergelijke oplossingen nodig zijn omdat consumenten steeds meer kleine pintransacties doen. ‘Hierdoor sneeuwen de vaste lasten en abonnementen onder en bieden bankafschriften steeds minder inzicht.’ Uit gebruikersonderzoek van Dyme blijkt dat mensen het overzicht verliezen, betalingen missen, of zelfs in de schulden raken. ‘Abonnementsdiensten spelen hier slim op in. De gemiddelde Nederlander is elke maand vijftig euro kwijt aan ongewenste stilzwijgend verlengde abonnementen. Dyme voorkomt dit soort situaties', aldus Iedema.

Om een bankkoppeling met consumenten te kunnen maken, heeft Dyme een PSD2-vergunningsaanvraag ingediend bij De Nederlandsche Bank (DNB).

66 miljoen

De investering is afkomstig uit het vierde startupfonds van de Amsterdamse venture capitalist Peak Capital, met een vermogen van 66 miljoen euro. Het fonds neemt deel in online-marktplaatsen, platform- en saas-bedrijven met investeringen van een gemiddelde grootte van 3,3 miljoen euro. Bij het vorige fonds was er nog sprake van een gemiddelde investeringsgrootte van 1,2 miljoen euro. Dit derde fonds had een omvang van twaalf miljoen euro, waaruit in totaal tien investeringen zijn gedaan.

Dyme is de eerste investering van het vierde fonds van Peak. Overigens ontving Dyme vorig jaar een investering van studenteninvesteringsfonds ASIF en voormalig Delta Loyd en ING Retail-topman Hans van der Noordaa. In de huidige ronde stapt, naast Peak Capital, ook het Innovatiefonds Noord-Holland in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-28T10:28:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.