Digitaal fonds ABN Amro verdubbelt naar 100 miljoen

Naam ABN Amro Digital Impact Fund verandert in ABN Amro Ventures

Dit artikel delen:

Het ABN Amro Digital Impact Fund (DIF) verdubbelt het beheerd vermogen van vijftig naar honderd miljoen. Ook is het team vergroot. Met deze uitbreiding wil het fonds blijven investeren in oplossingen die vormgeven aan de toekomst van financiële dienstverlening.

De huidige uitbreiding is de tweede kapitaalverhoging sinds het fonds is opgericht. De eerste tien miljoen euro heeft het fonds geïnvesteerd in bedrijven als Tink, BehavioSec, en Cloud Lending Solutions. Twee jaar later had het fonds vijftig miljoen euro ter beschikking voor verdere strategische investeringen in nationale en internationale fintechs zoals SolarisBank, Ockto, Crosslend, ThetaRay,Tealium en Trifacta.

Hugo Bongers, directeur van ABN Amro Ventures, ziet grote voordelen in de samenwerking met technologiebedrijven die zich in de groeifase bevinden. Hij geeft aan dat de bank zich op deze manier strategisch wil versterken en klanten betere producten en diensten wil aanbieden.

Investeringen in fintech

ABN Amro Ventures is het corporate venturefonds van ABN Amro dat in fintechs investeert. Het richt zich op innovatieve bedrijven gespecialiseerd in de digitalisering van financiële producten, diensten en infrastructuur. Het fonds heeft een vermogen van honderd miljoen euro en belangen in Tink, BehavioSec, SolarisBank, Ockto, Crosslend, Tealium, ThetaRay en Trifacta, en voorheen ook in Cloud Lending Solutions (in 2018 uitgestapt).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-19T11:21:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.