Unit4 verkoopt weer een tak: Financiële Intermediairs

Nieuwe eigenaar is Dias Software; mede-aandeelhouder is ex-topman Chris Ouwinga

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Dias Software is de nieuwe eigenaar van Financiële Intermediairs van Unit4 Bedrijfssoftware. De overname is vlak voor de jaarwisseling afgerond. Opmerkelijk is dat Chris Ouwinga tot een van de aandeelhouders van Dias behoort: hij is mede-oprichter en ex-topman van Unit4. Afgelopen november stootte de bedrijfssoftwareleverancier ook al een andere onderdeel, Verzuimsignaal, af aan Visa.

Dias Software - officeel opgericht in Barendrecht - is eind vorig jaar van start gegaan. Aandeelhouders zijn Chris Ouwinga (mede-oprichter en voormalig directeur van Unit4) en Fred Lingg (mede-directeur Aplaza en ex-Unit4), alsook Jelke Jansen, Ruud van der Kruk, en Ynze Sipkema, grondleggers van Fiscaal Gemak. Dias levert softwareproducten en aanverwante diensten aan financieel intermediairs.

De naam Dias staat voor Diamant Assurantie Software. Dit product is ooit door Nationale-Nederlanden in de markt gezet en enige jaren geleden in handen gekomen van Unit4. Volgens Fred Lingg, algemeen directeur Dias Software, heeft de software een sterke naam in de verzekeringsbranche. Het portfolio bestaat uit assurantiesoftware en software voor hypotheekadviseurs.

Focus

Het bedrijf is dus opgericht om de tak Financiële Intermediairs van Unit4 over te nemen met bijbehorende Dias-producten. Volgens Lingg maakt het bedrijf door de overname een vliegende start en telt het gelijk mee op de softwaremarkt voor financieel intermediairs en gevolmachtigden. Daar krijgt Dias Software met name te maken met de systeemhuizen Anva en CCS als belangrijkste concurrenten.

Het voltallige personeel, zo'n veertig man, blijft in dienst en vanuit het huidige Unit4-pand in Utrecht werken. Wel zal op termijn een verhuizing richting Zoetermeer in gang worden gezet; in die omgeving werkten de medewerkers een aantal jaren geleden.

Lingg gaf in zijn Unit4-tijd leiding aan de tak Financiële Intermediairs. Hij kwam kortgeleden Chris Ouwinga tegen en uit die ontmoeting kwam het plan voort om deze tak weer als apart Dias-bedrijf in de markt te zetten. 'Als eigen, zelfstandige onderneming kun je veel meer gerichte aandacht schenken aan het personeel, de klanten en de verdere innovatie van de producten. Wij hebben er erg veel zin in.'

Aplaza

Met de overname van Unit4 Financiële Intermediairs is ook 50 procent van de aandelen in Aplaza mee overgenomen (de andere helft van de aandelen is in handen van Anva). Dit is een uitwisselingssoftwareplatform in de verzekeringswereld. Lingg treedt als directeur van Dias toe tot de raad van commissarissen van Aplaza en heeft er zijn directeurspost neergelegd.

Voor Unit4 behoort de activiteit niet meer tot zijn kernproducten en past het beter bij een gespecialiseerde partij. Dat was ook de reden dat het softwarebedrijf eerder al Verzuimsignaal, een leverancier van verzuimmanagementsoftware, aan Visma verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-09T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.