Rabobank zet geld op online-hypotheekmakelaar Trussle

Dit artikel delen:
Huis te koop

Via zijn strategische investeringsfonds voor fintechbedrijven Rabo Frontier Ventures (RFV) investeert Rabobank in Trussle. De Britse startup is van plan een revolutie teweeg te brengen in de Britse hypotheekmarkt. Naast RFV namen de bestaande investeerders Goldman Sachs Growth, Finch Capital en Propel Venture-partners deel aan een financieringsronde – die in totaal bijna negen miljoen euro opbracht.

Het aanvragen én verkrijgen van een hypotheek gaat in Groot-Brittannië gepaard met veel onnodige kosten, vertragingen en frustraties bij klanten. In reactie daarop maakt de Britse startup Trussle gebruik van ‘technologie die de ervaring van het afsluiten van een hypotheek sneller en eenvoudiger maakt’.

Katie Halfhead legt desgevraagd uit dat Trussle het hypotheekproces voor alles stroomlijnt. ‘We stellen klanten in staat om binnen vijftien minuten online een aanvraag te doen, veilig, zonder papierwerk, wachttijden en makelaarskosten. Via onze technologie én onze expertise zoeken we in meer dan 12.000 hypotheekaanbiedingen op de markt om op basis daarvan het juiste product voor onze klant binnen te halen.’

Volgens de woordvoerster is Trussle de eerste Britse online-hypotheekmakelaar die in een dergelijk korte tijd een veilige hypotheek aanbiedt. Ook levert de onderneming een continue hypotheekbewakingservice. ‘Dat betekent dat we de hypotheken van onze klanten bijhouden en hen informeren wanneer er een geschiktere deal voorbijkomt. Zo betalen ze nooit meer dan nodig,' aldus Halfhead.

Verdubbeld

Hoewel de startup naar eigen zeggen afgelopen jaar sterk is gegroeid en de klantportefeuille bijna is verdubbeld, is het de vraag of die revolutie zich aandient. Zo bracht een investeringsronde in het voorjaar van 2018 nog een kleine zestien miljoen euro op – nu een afname dus – en verliet directeur Ishaan Malhi begin dit jaar onverwachts het vijf jaar geleden door hem opgerichte fintechbedrijf.

Overigens lijkt Trussle geen ambities te hebben om buiten het Verenigd Koninkrijk actief te worden. Dat betekent dat Rabobank alleen als investeerder optreedt en de 'hypotheekaanvrager' niet op de Nederlandse markt gaat zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-20T17:31:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.