Amir Arooni gaat als cio van NN Group naar Discover

Dit artikel delen:

Amir Arooni

Amir Arooni gaat vanaf april als chief information officer (cio) aan de slag bij de Amerikaanse financiële dienstverlener Discover Financial Services. De 55-jarige Arooni is nu nog cio van NN Group. Het verzekeringsconcern uit Den Haag heeft het traject voor een opvolger inmiddels gestart.

Discover Financial Services uit Riverwoods (bij Chicago) bestaat uit de Discover Bank, Diner Club International en het online transactienetwerk Pulse. Arooni gaat zich als cio bezighouden met het moderniseren van digitale oplossingen voor klanten, onder meer op het gebied van mobiele toepassingen. Hij neemt vanuit NN Group en eerder de ING op dit vlak een bulk ervaring mee. Bij beide financiële instellingen was hij medeverantwoordelijk voor het inzetten van digitale transformaties.

Arooni is de opvolger van Glenn Schneider, die na een jarenlang dienstverband nog wel bij Discover betrokken blijft als projectadviseur.

ING

Voordat hij cio werd bij de NN Group was Arooni hoofd van de divisie Global digital channels & payments services bij ING in Amsterdam en bekleedde hij tal van andere managementrollen bij deze bank. Daarvoor werkte hij bij Capgemini, Sun Microsystems, TPG Post, Postkantoren BV en KPN.

Nationale Nederlanden (NN) werd in 2014 vervreemd door ING. Arooni werd per ingang van 2016 cio van de NN Group; ruim een jaar later werd hij benoemd als cio NN Group voor de nieuwe, gecombineerde it-organisatie van NN en het overgenomen Delta Lloyd (op 1 juli 2018 zijn de beide organisaties verder gegaan onder de naam Nationale-Nederlanden).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-29T11:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.