Nieuwe eigenaar en 8,6 mln voor 'Haags' Terrapay

Betaalbedrijf met roots in India wordt deels eigendom van Nederlands Prime Ventures

Dit artikel delen:
Financiering finance geld

De in Den Haag gevestigde Indiase fintech startup Terrapay kan internationaal groeien met nieuw kapitaal en nieuwe eigenaren. De onderneming, grootgebracht door een Indiase telecomdienstverlener en voornamelijk actief onder migranten, ontvangt 8,6 miljoen euro. Nieuwe eigenaar is een consortium van het huidige management, de Nederlandse participatiemaatschappij Prime Ventures en Partech uit de VS.

Terrapay levert een softwareplatform waarmee je internationaal geld kunt overmaken. Banken, aanbieders van mobiele betaaldiensten, geldwisselbedrijven en andere financiële dienstverleners gebruiken het platform om hun betaalsystemen direct en goedkoop onderling te verbinden. 

Het bedrijf werkt samen met dienstverleners als Western Union, Visa en Moneygram. Voor klanten van deze dienstverleners biedt Terrapay de mogelijkheid om kleine geldbedragen goedkoper en vrijwel direct te kunnen overmaken. Dat is interessant voor migranten die het thuisfront van geld willen voorzien. In totaal heeft de startup 25 licenties in ruim zestig landen in Afrika, Azië en Europa. Het bedrijf wil wereldwijd actief worden.

Comviva

Het fintechbedrijf werd in 2015 opgericht als onderdeel van een incubatorprogramma van de Indiase telecomdienstverlener Mahindra Comviva. In 2016 nam Terrapay zijn Britse concurrent Pay2Global over en kreeg zo toegang tot de Europese markt. Sinds enige tijd is de onderneming gevestigd in Den Haag, nabij het oude hoofdkantoor van KPN.

Tot dusver was de onderneming eigendom van Comviva. Nu komt het eigendom in handen van een consortium waarin zijn vertegenwoordigd: het huidige management, het Amsterdamse Prime Ventures en Partech in San Francisco. De partijen maken niet bekend hoeveel geld met deze transactie is gemoeid.

Bovenop de overdracht van eigendom investeren Prime en Partech 8,6 miljoen euro (9,6 miljoen dollar) in Terrapay. Deze investering is mede mogelijk gemaakt met de International Finance Corporation, zusterorganisatie van de Wereldbank in Washington D.C.

Prime Ventures was in het verleden onder meer mede-eigenaar van Mendix, Global Connect, Layar en Takeaway.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-03T15:37:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.