ABN Amro stapt in bankierplatform Penta

Bank krijgt hiermee toegang tot Berlijns ecosysteem van fintechbedrijven en investeerders

Dit artikel delen:
ABN Amro

Het durfkapitaalfonds van ABN Amro investeert in Penta. Dit Duitse bedrijf ontwikkelde een digitaal platform voor zakelijk bankieren. Voor ABN Amro een mooie kans voor samenwerking en informatie-uitwisseling met zijn digitale aanbod aan het Nederlandse mkb.

ABN Amro Ventures is een van de vijf durfinvesteerders die gelijktijdig in Penta stappen. Bij elkaar leggen de investeerders 18,5 miljoen euro neer. De betrokken partijen maken niet bekend hoeveel elk van de verschillende investeerders beschikbaar stellen aan Penta. De overige vier durfinvesteerders zijn RTP Global, HV Holtzbrinck Ventures, Berliner Volksbank Ventures en Finleap.

Behalve voor samenwerking en informatieuitwisseling is de participatie voor ABN Amro ook interessant doordat de bank hiermee toegang krijgt tot het lokale ecosysteem van fintechbedrijven en investeerders daarbinnen. Volgens Hugo Bongers van ABN Amro Ventures speelt Penta een belangrijke rol bij het van binnenuit transformeren van zakenbankieren. ‘We staan achter hun visie om mkb’ers via bankdiensten te ondersteunen.’

Fenergo en Trifacta

ABN Amro Ventures, voorheen ABN Amro Digital Impact Fund, beschikt over een fonds van honderd miljoen euro. Dat geld is beschikbaar voor strategische investeringen in technologiebedrijven die de digitale transformatie van de bank kunnen versnellen.

Afgelopen februari stapte het fonds nog in Fenergo, een Ierse leverancier van anti-witwassoftware voor financiële instellingen. Sinds september 2019 participeert het fonds bovendien in de Amerikaanse dataverwerker Trifacta. Ook bedrijven als Thetaray, Tealium, Tink, BehavioSec, SolarisBank, Ockto en Crosslend maken deel uit van het portfolio van ABN Amro Ventures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-18T17:07:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.