AFM keurt financieringsplatform Finturi goed

Dit artikel delen:
Financiering finance geld

De Haagse startup Finturi mag van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn diensten in Nederland aanbieden. Het platform van de onderneming maakt gebruik van blockchaintechnologie en kunstmatige intelligentie waardoor leningen veilig, sneller en eenvoudig zijn af te sluiten.

Finturi bouwde sinds 2018 aan een platform voor factuurfinanciering. In het najaar van 2019 draaide het bedrijf een test met een beperkt aantal ondernemingen en financiers. Nu de ontheffing is verkregen, officieel sinds 27 februari 2020, is het platform voor alle bij de Nederlandse Kamer van Koophandel geregistreerde bedrijven beschikbaar. Finturi heeft concreet een ontheffing opvorderbare gelden ontvangen van de AFM en kan hiermee in Nederland het factuur-financieringsplatform volledig operationeel aanbieden.

Johannes Brouwer, ceo van Finturi, geeft aan dat zijn bedrijf focust op het mkb. Deze ondernemingen kampen volgens hem vaak met hun werkkapitaalpositie, waarbij Finturi ze naar eigen zeggen binnen vierentwintig uur aan een lening kan helpen gebaseerd op hun verzonden facturen.

Vanwege de toegenomen onzekerheid in de markt in verband met het coronavirus dienen aanvragen op dit moment nog wel ondersteund te worden door een accountant of financieel adviseur.

Living labs

Om mkb’ers eenvoudiger toegang te bieden tot blockchain, starten de TU Delft, onderzoeksinstelling TNO, hogeschool Windesheim, BlockLab van Havenbedrijf Rotterdam en kennisinstelling STC begin dit jaar al een viertal living labs. Daar gaan bedrijven en instellingen toepassingen ontwikkelen voor logistiek, distributie, handel en productie. In totaal is er een budget beschikbaar van drie miljoen euro waarvan deelnemende partijen ongeveer een miljoen (co)financieren.

Het consortium hoopt dat blockchain bedrijven over de streep trekt om data onderling te delen. Dit, doordat algoritmes, dashboards en andere datasystemen binnen een veilig netwerk zijn te koppelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-07T09:41:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.