Silverfin haalt dertig miljoen dollar op

Dit artikel delen:

De Gentse fintech-scale-up Silverfin heeft dertig miljoen dollar nieuw kapitaal opgehaald. Dat meldt De Tijd. De bestaande aandeelhouders - het Amerikaanse Index Ventures en fintechpionier Jurgen Ingels - stopten geld toe, alsook de nieuwe Britse partij HG Capital.

Silverfin werd in 2013 opgericht en bouwt oplossingen waarmee boekhoudkantoren, accountants en consultants sneller kunnen rapporteren. Daartoe worden gegevens van klanten automatisch ingevoerd, geanalyseerd en geüpdatet. Het bedrijf heeft kantoren in Gent, Amsterdam, Londen en Kopenhagen en 130 mensen in dienst. Op de klantenlijst prijken zo’n 650 bedrijven in elf landen, waaronder de vier grote consultants (PwC, EY, KPMG en Deloitte) en advieskantoor BDO. Silverfin draait een omzet van zo’n vijftien miljoen euro.

Met HG haalt het bedrijf een nieuwe aandeelhouder aan boord, eentje die al veel ervaring in de fintechsector heeft. HG is onder meer ook aandeelhouder van de Belgische webhoster Combell. Samen met de instap van HG is er ook een exit. Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere, de oprichters van Showpad, stappen er na vier jaar uit. ‘We kregen van HG een an offer we couldn’t refuse’, zegt Bouten daarover in De Tijd.

Binnenkort wil Silverfin ook een kantoor in New York openen. Tegelijk is het bedrijf op zoek naar tachtig extra personeelsleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-09T10:21:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.