Ifinex investeert in Amsterdams blockchain-bedrijf

Dit artikel delen:

Ifinex, eigenaar van het digitale handelsplatform Bitfinex, investeert ruim een miljoen dollar in een gezamenlijk project met Dusk Network. De Amsterdamse fintech zet daarmee een naar eigen zeggen grote stap in het leveren van financiële producten en diensten in het blockchain-ecosysteem.

Dusk Network zal daarmee onderdeel uitmaken van de eerste gereguleerde Security Token Exchange (STE), die de traditionele financiële industrie samenvoegt met het blockchain-ecosysteem. Paolo Ardoino, cto van Bitfinex, zegt: 'Na de publieke lancering zal de Dusk Network-blockchaintechnologie als een van de weinigen kunnen voldoen aan de regelgeving voor effecten. Zodoende zal Dusk Network de voordelen van tokenisatie naar de gereguleerde markt brengen.'

Met de digitalisering van effecten zorgt het STE-project ervoor dat de liquiditeit en overdraagbaarheid worden verhoogd. Hiermee wil men een breder gekwalificeerd beleggerspubliek in staat stellen om deel te nemen aan investeringen die voorheen ontoegankelijk waren. Tevens biedt tokenisatie de mogelijkheid om geheel nieuwe investeringsopties op de markt te brengen. Voorbeelden van producten die op de nieuwe beurs zijn te verhandelen zijn passief beheerde beleggingsfondsen, grondstoffen, aandelen en obligaties, alsook volledig nieuwe producten die nauw verbonden zijn aan de blockchain. 

Volgens Jelle Pol, business director bij Dusk Network, valt de samenwerking mooi samen met de laatste trend van 'decentralized finance'. Blockchain kan de financiële sector helpen om te vormen tot een eerlijke en betaalbare plek waar zowel bedrijven als investeerders elkaar zonder tussenkomst van derde partijen kunnen vinden. De kennis en gebruikerservaring van Bitfinex en de decentrale blockchaintechnologie van Dusk Network, sluiten nauw aan bij deze filosofie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-02T09:39:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.