Ruim tien miljoen voor bitcoinmakelaar BTC Direct

Dit artikel delen:
Bitcoin is de enige beperking van ransomware

Bitcoinbedrijf BTC Direct haalt elf miljoen euro op in een Serie A-financieringsronde. Het is de eerste grote externe investering voor de Nijmeegse makelaar in cryptomunten in zijn ruim zeven jarige bestaan.

Met het geld van de privé-investeerders verwacht ceo Mike Hutting sneller te groeien. 'We zijn in het voorjaar van 2013 met BTC Direct gestart, toen Bitcoin nog in de kinderschoenen stond en er maar een handvol andere cryptocurrency's waren. De ervaringen die we sindsdien hebben opgedaan, stellen ons in staat goed te kunnen voorspellen waar deze markt zich heen beweegt. We hebben diensten ontwikkeld die inspelen op onze verwachtingen van de markt de komende jaren.' BTC Direct ontwikkelde onder meer de cryptocurrency-handels-app BLOX en een fiat-to-crypto gateway.

Als mede-oprichter van de VBNL, de Nederlandse branchevereniging voor cryptobedrijven, heeft Hutting altijd proactief contact onderhouden met wet- en regelgevers. De huidige registratieplicht voor cryptobedrijven kwam dan ook niet als een verrassing. Momenteel is BTC Direct druk bezig om te voldoen aan alle verplichtingen voor de antiwitwas-richtlijn Amld5, die eerder dit jaar in werking trad. De Nederlandsche Bank (DNB) gaat erop toezien dat Nederlandse aanbieders van spaar-, wissel- en bewaardiensten voor cryptomunten zich aan de nieuwe wet houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-20T12:51:00.000Z Alfred Monterie