Tiin Capital steunt witwas-ontdekker Fraud Dynamics

Dit artikel delen:
Groei uitbreiding

Het Naardense Tiin Capital investeert via zijn Dutch Security TechFund in Fraud Dynamics. Dit bedrijf uit Leusden biedt software die op geautomatiseerde wijze fraude/witwas-detectiemodellen genereert die binnen transactiemonitoringomgevingen zijn in te zetten.

Fraud Dynamics is opgericht door een aantal experts uit de financiële criminaliteitsbestrijding. Met het extra kapitaal (hoeveel is niet bekendgemaakt) van Tiin Capital wil het bedrijf uitbreiden in  meerdere landen en de koppeling tussen de financiële regelgeving en algoritmes verder verbeteren.

Volgens Roel Reijnen, partner van Tiin Capital, zetten banken de laatste tijd, mede door de recente incidenten en aandacht van onder andere toezichthouders, steeds meer in op innovatie. 'De huidige aanpak, veelal gericht op modelleren van bekend afwijkend en crimineel gedrag, schiet daarin tekort en leidt tot veel foutieve meldingen en daardoor hoge kosten. De machine-learning-oplossingen van Fraud Dynamics leiden tot de magische driehoek van betere opsporing, minder klanthinder en eenvoudige implementatie.'

Fonds

De investeringsmaatschappij startte begin 2019 met het Dutch Security TechFund en is tevens op The Hague Security Delta in Den Haag aanwezig om dicht bij opschalende it-beveiligers te zitten en kennis en talent binnen handbereik te hebben. In maart van dit jaar werd vanuit dit fonds nog geld gestoken in Oddity.ai. Deze Utrechtse startup herkent met kunstmatige intelligentie incidenten in uitgaansgebieden.  

Het fonds heeft als investeerders ‘informal investors’ aangetrokken, maar ook de regionale investeringsmaatschappij InnovationQuarter, de gemeente Den Haag, KPN Ventures en Investeringsfonds Groningen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeert mee via de Seed-faciliteit van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-25T10:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.