Visa neemt openbankplatform Tink over

Dit artikel delen:
Partners handen

Het van oorsprong Zweedse open banking-platform Tink komt in handen van Visa. De betaalkaartenreus legt 1,8 miljard euro op tafel voor het bedrijf. Onder meer ABN Amro heeft meerdere malen geïnvesteerd in Tink.

Met de software van Tink (in 2012 opgericht) kunnen banken, fintechs en bedrijven data inzetten om slimme en gepersonaliseerde financiële diensten te bouwen voor klanten. Het gaat dan om tools voor account verificatie, risico-inzichten of om inzicht te krijgen in de financiële toestand. Tink is geïntegreerd bij meer dan 3.400 Europese banken en financiële instituten. Met ABN Amro ontwikkelde het bedrijf in 2015 de app Grip, dat gebruikers inzicht in en controle geeft over hun financiële huishouding.

Onder de Europese pds2-wetten moeten banken, indien klanten daar toestemming voor geven, toegang verlenen aan derde partijen aan het betaalverkeer. Dat maakt dat fintechs, ontwikkelaars, platformspelers en handelaren meer gebruikmaken van open banking-oplossingen om consumenten keuze te geven in hoe en waar ze hun financiële gegevens delen. Tink is een van de meer dan 440 derde partijen in Europa die open banking-diensten aanbieden.

Visa zegt dat de merknaam Tink behouden zal worden en het hoofdkantoor van het bedrijf in Stockholm blijft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-24T10:47:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.