Cash opnemen zonder betaalpas

Dit artikel delen:
ABN Amro

Als eerste grootbank in Nederland maakt ABN Amro het eenvoudig voor klanten om voortaan zonder betaalpas geld op te nemen bij alle geldautomaten van Geldmaat. Hiertoe wordt samengewerkt met Geldmaat en Mastercard.

Opnemen zonder betaalpas is een initiatief dat een nieuwe manier van geld opnemen mogelijk maakt. De functie zit in de ABN Amro-app en verschijnt automatisch zodra de klant met deze app de qr-code op de geldautomaat scant. Met identificatiecode, gezichtsherkenning of vingerafdruk logt de klant in. Vervolgens kiest hij zijn betaalrekening en het bedrag op de automaat om de transactie te bevestigen.

Cynthia Tulp, directeur Betalen, zegt dat de bank blijft investeren in nieuwe betaaloplossingen hoewel het gebruik van contant geld afneemt. Volgens haar hebben klanten behoefte om alle betaalmiddelen in hun mobiele telefoon te hebben. De nieuwe manier is handig voor iemand die bijvoorbeeld de betaalpas is vergeten en toch contant geld wil opnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heeft mevrouw Tulp haar klanten gevraagd of zij de door haar gesignaleerde (of gecreëerde?) behoefte hebben? Of is dit een slinkse manier om ze te verleiden om contant geld op te nemen en zo de daar ABN AMRO onlangs ingestelde tarieven daarop, te incasseren? Wat voegt dit eigenlijk toe en gaat het niet juist lijnrecht in tegen die door dezelfde bank ingestelde tariefmaatregel om het gebruik van cash te ontmoedigen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-21T14:11:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.