Flow Traders stapt in Shape Q

Dit artikel delen:

Flitshandelaar Flow Traders investeert in het eveneens Amsterdamse Shape Q. Dit vorig jaar opgerichte softwarebedrijf ontwikkelt een pan-Europese Request for Quote-marktplaats. In dit systeem geven grote afnemers van energieleveranciers een prijs op voor een bepaalde levering. De marktplaats gaat zich richten op de handel in fysieke energie, groene energie en hernieuwbare energie.

Volgens Dennis Dijkstra, ceo Flow Traders, hebben dergelijk platforms een positieve invloed op de handel buiten de beurzen. Hij verwacht dat ook de fysieke energie- en milieu-grondstoffenmarkten ervan profiteren.

Flow Traders verdient als marktmaker in goede jaren honderden miljoenen euro’s aan fricties op de financiële beurzen. Dankzij zeer geavanceerde computerprogramma’s en uiterst snelle netwerken krijgen diens handelaren betrokken bij een aan- of verkoop, net even eerder informatie dan de rest van de markt. Deze voorsprong bedraagt niet meer dan enkele tientallen microseconden. Maar voor de handelaren is dit voldoende om toe te slaan. Vorig jaar konden de 550 medewerkers een bonuspot van 280 miljoen euro verdelen. Vooral bij turbulenties verdienen deze flitshandelaren goud. De activiteiten van Shape Q passen goed bij die van Flow Traders.

Massimo Noto, medeoprichter van Shape Q, zegt met de kapitaalinjectie de productontwikkeling te kunnen versnellen. De klassieke energiehandel lijdt volgens hem onder een technologische kloof die een kans biedt voor een elektronische marktplaats als Request for Quote. De omvang van de investering is niet bekend gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-28T09:59:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.