Nederlanders krijgen Belgische Cake

Dit artikel delen:
banking app davy kestens

De Belgische banking-app Cake steekt de grens over naar Nederland. Met de app kunnen gebruikers in een oogopslag rekeningen van banken consulteren en bepaalde uitgaven terugbetaald krijgen via cashbacks. Cake is het geesteskind van Davy Kestens, de voormalige ceo van Twitspark.

Begin 2020 werd banking app Cake geïntroduceerd op de Belgische markt. Anderhalf jaar na dato beschikt de app in België over ruim honderdduizend gebruikers en zijn er ruim 150 miljoen transacties tegen een totale waarde van meer dan 36 miljard euro door de app verwerkt. Voor de Nederlandse markt wordt eenzelfde positieve belangstelling verwacht.

Cake werd begin 2019 opgericht door de Belgische tech-ondernemer Davy Kestens, samen met vijf co-founders en telt 25 werknemers. De startup heeft een Europese vergunning als betalingsinstelling en staat onder toezicht van de Nationale Bank van België.

Wanneer een consument een bankrekening koppelt aan Cake, kan de app alle inkomsten en uitgaven analyseren en categoriseren. Zo maakt het programma inzichtelijk wat gebruikers bijvoorbeeld uitgeven aan kleding, eten en verzekeringen, maar ook hoeveel er werd gespaard en wat het beschikbare budget is. Een tweede functionaliteit is dat Cake via commerciële partners gebruikers op bepaalde aankopen automatische cashbacks in de vorm van geld kan geven.

In ruil voor de cashbacks en het kosteloze gebruik van de app geven de gebruikers van Cake toestemming om hun transactiegegevens (gebundeld en geanonimiseerd) te gebruiken voor commerciële doeleinden. Daarnaast krijgen gebruikers een deel van de inkomsten van Cake. Sinds de lancering heeft Cake een bedrag van 539.024 euro aan Cake Rewards uitgekeerd aan gebruikers, wat neerkomt op gemiddeld 2,26 euro per gebruiker per maand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-28T12:01:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.