Meerderheid in QS Solutions naar Capital A

Dit artikel delen:

Capital A heeft een meerderheidsbelang van iets meer dan de helft genomen in QS Solutions. Niet bekend is gemaakt hoeveel met deze transactie is gemoeid.

Het it-bedrijf uit Amersfoort levert zelfontwikkelde tools voor het beheren van security en governance. De add-on PortalTalk sluit aan op Microsoft Teams. De Cyber Security Assessment Tool (CSAT) geeft inzicht in mogelijke cyberrisico’s. Daartoe wordt in het hele bedrijfsnetwerk en de Microsoft 365- en Azure-omgeving gezocht naar kwetsbaarheden. Grote IT distributeurs zoals ALSO, Ingram Micro en Tech Data fungeren daarbij als partnerkanaal. Daarnaast doet QS Solutions consultancy voor de implementatie van Microsoft Cloud-producten. 

Behalve in Amersfoort heeft het it-bedrijf vestigingen in Keulen en Ho Chi Minhstad, de grootste stad in Vietnam. Verder speelt QS Solutions een rol als independent software vendor binnen het Microsoft Partner-kanaal. De ambitie is om de komende jaren naar een abonnementenbasis van 6 miljoen gebruikers wereldwijd te groeien.

Uitbouwen

Het huidige managementteam onder leiding van ceo/oprichter Paul Dols behoudt een belang. Met Capital A achter zich denkt Dols zijn bedrijf sneller te kunnen uitbouwen. In het verleden verkocht hetzelfde team DBS Business Solutions, een payrolling-, hr- en accountingtool, succesvol aan Visma.

Capital A behoort tot de oudste private-equity-ondernemingen in Nederland. De investeerder vindt zijn oorsprong bij ABN Amro. Sinds 2018 is het fonds zelfstandig. Vanuit kantoren in Amsterdam en Antwerpen beheert Capital A ongeveer zevenhonderd miljoen euro aan assets. De portefeuille omvat meer dan dertig groeibedrijven die overwegend actief zijn in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-29T10:07:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.