Kapitaalinjectie van 10 miljoen voor fintech'er In3

Dit artikel delen:
Euro

Het Nederlandse fintech-bedrijf In3 heeft tien miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald bij Finch Capital. Het betreft een Serie A-investering. Met het geld is de technologie verder te ontwikkelen en kan het verkoop-, marketing- en serviceteam worden uitgebreid.

Ook kondigt het bedrijf uit Eindhoven een samenwerking aan met Wordline, Europees marktleider op gebied van betalings- en transactiediensten.

Samen met ‘payment service providers’ zoals Worldline biedt In3 consumenten de mogelijkheid tot on- en offline gespreid betalen. Aankopen zijn in drie termijnen binnen zestig dagen te betalen zonder rente- of transactiekosten en zonder kredietregistratie. In3 levert Worldline een pakket technologie waarmee zowel in- als offline-winkeliers gespreide betalingsdiensten aan hun klanten kunnen aanbieden zonder verdere integraties.

In3 concurreert met bedrijven als Klarna, AfterPay en Billink. Volgens ceo Hans Langenhuizen onderscheidt In3 zich door een betaaltermijn langer dan de gebruikelijke veertien dagen en een bestedingslimiet die de vijfhonderd euro te boven gaat. Zijn bedrijf richt zich op consumenten die niet in één keer kunnen betalen. Volgens hem profiteert de winkelier omdat niet alleen meer transacties worden gedaan maar ook de gemiddelde aankoopwaarde stijgt. Langenhuizen stelt dat de koper vaker een duurder product kiest als in drie salarissen is te betalen.

Finch Capital richt zich op snelgroeiende fintech-bedrijven. Volgens Radboud Vlaar, managing director bij deze Amsterdamse investeerder, heeft het in 2018 opgerichte In3 een gestaag en consistent groeitraject laten zien dankzij zijn sterke technologie en management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-11T11:24:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.