Visma rekent nu ook Reliforce in

Dit artikel delen:
Overname

De softwaregroep Visma heeft opnieuw in Nederland een overname gedaan. Nadat de Noren eerder deze maand Lyanthe uit Echt-Susteren inlijfden, maken ze vandaag de acquisitie bekend van Reliforce Solutions.

Dit automatiseringsbedrijf uit Eindhoven, dat zich toelegt op het digitaliseren van werkprocessen, is voor Visma een aantrekkelijke prooi vanwege zijn verzuimapplicatie in de zogenoemde volmachtmarkt. De software richt zich daarmee op assurantiebedrijven die de bevoegdheid bezitten rechtstreeks namens één of meerdere verzekeraars op te treden. Reliforce vergemakkelijkt met software de administratie van polissen voor ziekteverzuim- en inkomensverzekeringen. 

Volmachtverzekeraars vragen steeds vaker om softwareondersteuning voor het daadwerkelijke verzuimbeheer dat ze als extra dienst aanbieden. Onder Visma’s vleugels gaat Reliforce samenwerken met Visma Verzuim om volmachtkantoren een totaaloplossing te bieden voor de polisadministratie en verzuimbegeleiding. 

Henri Kluijtmans, die Reliforce ruim twintig jaar geleden oprichtte, ziet door consolidatie in de verzekeringsmarkt steeds grotere volmachtkantoren ontstaan. ‘Door aan te sluiten in de Visma-familie kunnen we onze positie versterken en onze dienstverlening verder uitbreiden.’

Ziekteverzuim

Met de overname van Reliforce versterkt Visma zijn positie in software voor verzuimbeheer en polisadministratie. Naar eigen zeggen is de groep op dit gebied marktleider. John Reynders, directeur Benelux bij Visma: ‘Het ziekteverzuim in Nederland neemt toe en daarmee ook de schade voor verzekeraars. Gedreven door klanten breiden volmachtkantoren hun dienstverlening uit met aan verzekering gerelateerde activiteiten. Hierin bieden ze dezelfde hoge snelheid en service als bij hun traditionele taken. Om het hoge serviceniveau te bieden, willen ze software die zowel de polisadministratie als het verzuimbeheer zelf ondersteunt.’

Reliforce blijft als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep wel de eigen naam behouden. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-16T12:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.