Stopzetten softwarelicenties fataal voor ATB

Dit artikel delen:
Softwarelicentie

Het intrekken van licenties door grote softwarehuizen is Amsterdam Trade Bank (ATB) fataal geworden. De zakenbank, eigendom van vier Russische oligarchen, kon niet meer aan de verplichtingen voldoen. Vooral Britse en Amerikaanse sancties legden de bedrijfsvoering van ATB zo goed als lam.

Ook een afwikkeling van het bankbedrijf bleek zonder software niet meer mogelijk. De specialist op het gebied van trade & project finance, en internationale geldtransacties, was grotendeels afhankelijk van systemen en diensten van partijen die in die landen zijn gevestigd. 

De Nederlandsche Bank (DNB) schrijft dit in een brief aan minister Kaag (Buitenlandse Zaken). Afgelopen vrijdag werd het faillissement van deze bank die aan Rusland was gelieerd, uitgesproken. In 2017 werd de technologische vernieuwing van ATB’s it nog voor de Computable Awards genomineerd in de categorie Partnerproject van het Jaar. Het in Londen gevestigde Mysis, al meer dan twintig jaar kind aan huis bij ATB, was toen verantwoordelijk voor het updaten en uitbreiden van zijn softwareoplossingen. It-dienstverlener Sentia deed destijds de software-architectuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De doodsteek voor outsourcing van IT.
Als het mogelijk is dat bedrijven stilgelegd kunnen worden, omdat personen/bedrijven/landen het niet eens zijn met een gedeelte van de bedrijfsvoering of landpolitiek o.i.d., gaat geen enkel weldenkend bedrijf nog zijn/haar IT in handen geven van een externe leverancier. We gaan dan terug naar zelf ontwikkelen en zelf in beheer houden of gebruik van Open Software, eigen of Open OS en eigen hardware. Een verkeerde ontwikkeling in een Globale wereld..

Laatste memo laat zien dat Kaag minister is van financiën, ze mag zich graag bemoeien met buitenlandse politiek maar staatskundig is ze verantwoordelijk voor de staatskas. Deze laat gezien de desïnteresse van de minister een gapend gat in de begroting zien omdat ze incompetent is, ze is diplomaat en geen boekhouder maar functie elders hield hier geen rekening mee.

@HENK VAN DE VEN Gaan bedrijven weer eens nadenken, kritische bedrijfsprocessen horen volledig in eigen beheer. Tenzij je bedrijf ook in één klap mag verdwijnen. Ook vriendelijk voor je klanten. Daar wil je toch geen klant zijn.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-26T10:31:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.