Onlinebank Bunq koopt Belgische fintech TriCount

Dit artikel delen:

Ali Niknam neemt met zijn onlinebank Bunq het Belgische fintech-bedrijf TriCount over. Met dez acquisitie haalt de zakenman, tevens eigenaar van het hostingbedrijf TransIP, naar eigen zeggen 5,4 miljoen nieuwe gebruikers binnen. Dit betekent dat Bunq de op een na grootste neobank binnen de EU wordt.

TriCount uit Brussel claimt de grootste Europese app te zijn voor het delen van onkosten. Deze dienst helpt vrienden en stellen hun gedeelde uitgaven op een transparante manier te delen en houdt het saldo in de groep bij. Vooral in Frankrijk, Spanje, Duitsland, België en Italië wordt de app gebruikt. 

Niknam maakte de overname bekend tijdens het bedrijfsevenement Update 20 in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Volgens Jonathan Fellon, medeoprichter van TriCount, krijgen zijn gebruikers nu veel meer mogelijkheden.

Serie-ondernemer Niknam richtte op zijn zestiende TransIP op. Tien jaar geleden begon hij met de onlinebank Bunq. Zijn plan was het traditionele bankwezen op zijn kop te zetten. Jarenlang financierde hij de groei met eigen geld. Vorig jaar juli haalde Bunq 193 miljoen euro op bij de Britse privé-investeerder Pollen Street Capital. Het was toen de grootste Series A-ronde ooit voor een Europees fintechbedrijf.

Met het kapitaal kan Bunq de Europese expansie versnellen. Tevens is het in staat nieuwe overnames te doen. Als eerste kocht Bunq het Ierse Capitalflow, gespecialiseerd in leningen aan het mkb. Daar komt nu TriCount bij.

Overigens heeft Niknam het nog steeds met De Nederlandsche Bank aan de stok. De centrale bank verwijt Bunq zich niet aan de witwasregels te houden. Niknam denkt met kunstmatige intelligentie nieuwe klanten veel effectiever te kunnen screenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-04T09:46:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.