APG vernieuwt pensioenadministratie met Festina

Dit artikel delen:
sparen

Pensioenuitvoerder APG gaat met behulp van het Deense softwarebedrijf Festina Finance een systeem voor de polis- en kapitaaladministratie ontwikkelen voor de aangesloten pensioenfondsklanten, waaronder ABP en BpfBouw. Het gaat in totaal om 4,8 miljoen deelnemers.

Het te bouwen systeem ondersteunt het nieuwe pensioenstelsel, dat veel veranderingen voor de pensioenuitvoering met zich meebrengt, alsook voor de ondersteunende automatisering (lees: nieuwe pensioenadministraties). APG kiest dit Deense softwarebedrijf, omdat het Nederlandse pensioenstelsel wordt omgezet naar een systeem waarvan onderdelen in Denemarken al gangbaar zijn. Anders dan nu wordt in de nieuwe contracten de individueel door deelnemers opgebouwde pensioenpot bepalend voor de pensioenuitkering. Festina Finance heeft een it-systeem ontwikkeld dat is gericht op het ondersteunen van dergelijke pensioenen (in vaktaal als ‘defined contribution’ omschreven). Het bedrijf heeft dit systeem ook geleverd aan het grootste pensioenfonds in Denemarken.

In het ontwikkeltraject is overeengekomen dat Festina in het begin intensieve begeleiding biedt, waarna APG de volledige verantwoordelijkheid overneemt. Het Festina Finance Life and Pension-systeem wordt volledig geïntegreerd in het it-landschap van APG.

Het cloudplatform is opgebouwd vanuit een drielaagsmodel, met een generieke laag, een landenlaag en een klantspecifieke laag. Binnen deze structuur zijn pensioenregelingen volledig te configureren zonder verdere softwareaanpassing of codeontwikkeling. Festina (negentig werknemers) heeft ruim veertig veertig klanten en vestigingen in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij APG
Vacatures Fintech

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-21T10:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.