Deens Festina haalt bij AZL weer opdracht binnen

Dit artikel delen:
vernieuwing

Na het contract met pensioenuitvoerder APG gaat Festina Finance nu ook de administratie bij branchegenoot AZL moderniseren. Beide partijen sloten hiervoor een intentieovereenkomst.

Met het oog op de invoering van het nieuwe pensioenstelsel in Nederland moeten pensioenuitvoerders hun administratie daarop aanpassen. Dat betekent in veel gevallen de invoering van nieuwe software voor die pensioenadministraties. Anders dan nu wordt straks de individueel door deelnemers opgebouwde pensioenpot bepalend voor de pensioenuitkering, ook wel Defined Contribution (DC) genoemd.

Het Deense Festina Finance heeft met het Life & Pension Platform een modern, cloudgebaseerd en modulair opgebouwd pensioenplatform in huis waarvan onderdelen aansluiten op het nieuwe Nederlandse pensioenstelsel, zoals DC. Het softwarebedrijf heeft zijn systeem onder meer geleverd aan het grootste pensioenfonds in Denemarken.

Administratiekantoor Zuid-Limburg

AZL (medio jaren 60 begonnen als Administratiekantoor Zuid-Limburg), onderdeel van het verzekeringsconcern NN Group, verzorgt de administratie en advisering van tientallen pensioenfondsen voor in totaal bijna 1,5 miljoen deelnemers. Het hoofdkantoor staat in Heerlen.

Recent maakte de pensioenuitvoerder de komst van Alexander Baas als directeur Technologie & Transformatie bekend. Hij gaat de technologische vernieuwing leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-22T11:27:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.