TSS lijft Duitse softwareleverancier VDV in

Dit artikel delen:
Duitsland

Total Specific Solutions (TSS) heeft V-D-V GmbH (VDV), een Duitse leverancier van assurantiesoftware overgenomen. Het conglomeraat van softwarebedrijven dat zich richt op verticale markten, versterkt hiermee zijn positie op de Duitse markt. VDV is volgens TSS marktleider bij de verwerking van verzekeringsdata.

VDV is voor TSS de tiende acquisitie in de Duitstalige landen en de eerste overname in de Duitse financiële dienstverlening, een sector waarin TSS in een aantal andere landen al wel aanwezig is.

De software en diensten van VDV optimaliseren de procesautomatisering en data-integratie tussen makelaars en productaanbieders. Dit ondersteunt zo de digitalisering van alle marktpartijen in de verzekeringssector. VDV werkt volgens de BiPRO- en GDV-standaarden voor digitale communicatie tussen verzekeraars en tussenpersonen. Het verzekeringsplatform integreert de clearingdiensten met het cloudgebaseerde broker-beheersysteem OfficeBase. OfficeBase is het makelaarssysteem voor alle verzekeringsmakelaars en ondersteunt makelaars van tientallen tot enkele honderden gebruikers.

‘VDV, opgericht in 1969, richt zich op de twee belangrijkste dienstverleners in de markt, te weten de intermediair en verzekeringsmaatschappijen. De vorige eigenaar, de beursgenoteerde onderneming Netfonds AG, wilde VDV afstoten.

TSS heeft in de afgelopen jaren al talloze buitenlandse softwarebedrijven overgenomen. In eigen land trok de acquisitie van Topicus aandacht. Pinkroccade behoort ook tot het conglomeraat dat in handen is van het Canadese Constellation Software. TSS is naast Nederland actief in België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Frankrijk, Italië, Spanje, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-16T10:03:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.