Mollie-oprichter stapt in horecatool Formitable

Dit artikel delen:

Raymond Wilders (l) en Adriaan Mol.

Adriaan Mol investeert acht miljoen euro in restaurantreserveringstool Formitable. Mol, oprichter van betalingssysteem Mollie en communicatieplatform Messagebird, werkt al langer samen met deze Amsterdamse scale-up. Formitable gebruikt het verse kapitaal voor productontwikkeling en internationale uitbreiding.

Formitable werd in 2017 opgericht en helpt restaurants met oplossingen voor reserveringen, kaartverkoop en klantenbinding. Het bedrijf heeft Europawijd ruim drieduizend klanten, waaronder sterrenrestaurants. De twee partners introduceerden vijf jaar geleden een systeem waarbij gasten bij een reservering kunnen vooruitbetalen. Dit zou het aantal no-shows verminderen.

'Zonder geld uiteten'

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking gaan de partners nu een systeem ontwikkelen waarbij restaurants het voor gasten mogelijk maken om na de reservering en het restaurantbezoek te betalen zonder de rekening te vragen en lang te hoeven wachten. Ook moet het systeem een eind maken aan veelvoorkomende problemen, zoals wisselgeld, niet-werkende betaalkaarten en uitvallende pinapparaten. 'Zonder geld uiteten', noemt Formitable dit concept.

Mol investeert in de Amsterdamse onderneming via zijn nieuwe investeringsvehikel Spacetime. Formitable telt ongeveer 45 personeelsleden. Raymond Wilders is de oprichter en de huidige directeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-16T09:50:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.