Geen Mendix maar Info Support voor pensioenportaal AZL

Dit artikel delen:

Pensioenuitvoerder AZL heeft it-specialist Info Support gekozen om zijn nieuwe deelnemersportaal te ontwikkelen. Het nieuwe portaal moet deelnemers meer inzicht bieden in hun pensioenzaken, en daarnaast kunnen deelnemers hun pensioenzaken straks direct zelf regelen. Daarmee neemt AZL alweer afscheid van de keuze voor het low-code-platform van Mendix om portalen mee te bouwen.

AZL, dochteronderneming van verzekeringsconcern NN Groep, is een grote pensioenuitvoerder die ruim veertig pensioenfondsen tot zijn huidige klantenkring mag rekenen. Namens deze pensioenfondsen voert AZL de pensioenadministratie van circa 1,3 miljoen deelnemers uit.

Het nieuwe deelnemersportaal speelt een belangrijke rol in de uitvoering van het nieuwe pensioenstelsel straks. Daarbij veranderen de regels; deelnemers krijgen meer keuzes en meer eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast moeten deelnemers vertrouwen krijgen in hun nieuwe pensioenregeling en in het door hen opgebouwde individuele pensioenvermogen, stelt AZL. Goede informatievoorziening is daarom essentieel en pensioenfondsen moeten aantoonbaar voldoen aan hun zorgplicht. Het nieuwe portaal moet daar een bijdrage aan leveren.

Info Support brengt voor het bouwen van het deelnemersportaal expertise op het gebied van onder meer cloudarchitectuur, continuous integration/continuous delivery, devops en agile in. De it-dienstverlener uit Veenendaal zegt over de nodige ervaring met it-projecten in de pensioensector te beschikken. 

Afscheid van Mendix

Opmerkelijk is dat AZL eind 2020 nog aankondigde te hebben gekozen voor het low-code-platform van Mendix. Er zijn in Nederland een vijftigtal pensioenfondsen, elk met hun eigen regelingen en voorwaarden, die zijn aangesloten op het centrale pensioenadministratiesysteem (ontwikkeld in Oracle PL/SQL). Elke wijziging, juridisch of persoonlijk, wordt in dit systeem verwerkt. Bovenop dit ‘system of record’ ontwikkelde een team van AZL samen met Mendix-partner Bizzomate, een deelnemersportaal met het low-code platform van Mendix.

Dénis Vinke, directeur Digital, Marketing en Communicatie bij AZL, laat in reactie weten dat 'de situatie is veranderd door nieuwe inzichten en een vernieuwde strategie. Een verdere invulling van de nieuwe pensioenwet betekent bijvoorbeeld een directe verandering in klantbehoeftes. We kiezen daarom voor het ontwikkelen van onze portalen in eigen beheer, zodat we echt het verschil kunnen maken voor onze klanten. Met een highcode-oplossing komen we tot een beter resultaat met meer interactiviteit en onderscheidend vermogen, die past bij onze vernieuwde strategie. Dit is van toegevoegde waarde voor onze klanten, hun deelnemers en werkgevers, tegelijkertijd maakt dat ons interessanter voor nieuw it-talent.'

In de nieuwe strategie heeft AZL er tevens voor gekozen om het it-landschap te vernieuwen. Zo kondigde het kortgeleden aan dat het Deense Festina Finance de administratie gaat moderniseren. Het softwarebedrijf levert daarvoor zijn Life & Pension Platform, een modern, cloudgebaseerd en modulair opgebouwd pensioenplatform. Recent maakte de pensioenuitvoerder ook de komst van Alexander Baas als directeur Technologie & Transformatie bekend. Hij leidt de technologische vernieuwing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-07T12:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.