Kapitaalinjectie voor ThreatFabric

Dit artikel delen:
fintech

Het Amsterdamse softwarebedrijf ThreatFabric krijgt 11,5 miljoen euro groeigeld om zijn oplossingen voor fraudebescherming nog een hoger plan te tillen. De investeringsronde wordt geleid door ABN Amro Ventures en Motive Ventures.

Plan is het aantal fraudedetectie-lagen uit te breiden met gedragsgebaseerde detectie. Daarbij wordt een profiel van de fraudeur gecreëerd om de bestaande detectiemodellen te versterken. Met het geld kan de softwaremaker ook de internationale uitbreiding versnellen.ABN Amro gebruikt ThreatFabric om klanten te beschermen tegen de groeiende fraude- en malware-epidemie. De strijd tegen online-fraude neemt in complexiteit toe door datalekken en de groeiende beschikbaarheid van kunstmatige intelligentie. In 2022 veroorzaakten criminelen in Nederland 62,5 miljoen euro aan schade door betalingsfraude, onder andere via helpdeskfraude en phishing. Dit is een toename van een kwart ten opzichte van twee jaar eerder, aldus de Nederlandse Vereniging van Banken.

Banken en e-commerce-platforms zijn voortdurend op zoek naar nauwkeurige waarschuwingssystemen die klanten helpen beschermen voordat betalingen worden gedaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-17T11:54:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.