NCR splitst zich op in Voyix en Atleos

Dit artikel delen:

Antiek art deco NCR Cash Register II

NCR, de Amerikaanse leverancier van bankautomaten en financiële systemen, wordt in tweeën gebroken. Het ene deel, NCR Atleos, levert geldautomaten terwijl het andere deel, NCR Voyix, zich richt op digitaal bankieren voor de detailhandel, horeca en toerisme.

De splitsing verloopt via een aandelenruil die naar verwachting op 16 oktober wordt afgerond. Hierna zal Atleos officieel een onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf zijn waarin NCR Voyix geen eigendomsbelang meer heeft.

De naam Voyix verwijst naar het idee van een reis ('voyage') van klanten met NCR, terwijl Atleos 'een atlas of kaart biedt' van de geldautomaten wereldwijd.

NCR (National Cash Register) is stokoud; het Amerikaanse bedrijf stamt uit 1884. Het begon ooit als leverancier van kasregisters en werpt zich vandaag de dag op als dienstverlener in financiële transacties. Het bedrijf is bekend om zijn geldautomaten en levert ook kassasystemen (point of sales) aan winkeliers, restauranthouders en bankiers, inclusief backoffice-oplossingen. Ook biedt het salarisverwerkingstoepassingen en telecomdiensten.

NCR, met hoofdkwartier in Atlanta, Georgia, telt zo'n 35.000 employees wereldwijd, verspreid over 141 landen. In Nederland staat er een kantoor in Amsterdam, in België in Zaventem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-29T11:54:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.