Amerika vindt Koreaanse-FTC maatregel te ver gaan

Amerika vindt dat de maatregel van de Zuid-Koreaanse Federal Trade Commision (FTC) tegen Microsoft verder gaat dan noodzakelijk is. "De maatregel vraagt het verwijderen van producten die consumenten wellicht willen hebben", aldus J. Bruce McDonald, topabtenaar op het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Volgens de website ZDnet vreest de Amerikaanse overheid dat meer overheden het voorbeeld van de FTC en de Europese Unie zullen volgen. Dit kan de Amerikaanse economie veel schade toebrengen. De Amerikaanse regering stelt daarom dat Microsoft gebonden is aan de Amerikaanse wet en al onder toezicht staat. Dit als gevolg van een schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie in 2002.

De Zuid-Koreaanse FTC oordeelde dat Microsoft de antitrustwetgeving heeft overtreden. Het bedrijf is veroordeeld tot een boete van 27 miljoen euro. Ook moet het binnen zes maanden twee versies van Windows aanbieden. Eén versie zonder Windows Media Player en Internet Messenger en een andere versie met deze toepassingen, maar deze moet wel via links openstaat voor gelijkwaardige software van de concurrentie. Microsoft liet weten in beroep te gaan tegen deze beslissing. Zolang de zaak behandeld wordt, hoeven de sancties ook niet uitgevoerd te worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-09T13:25:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.