IDC: Markt voor storagesoftware blijft hard groeien

De markt voor storagesoftware is het afgelopen jaar met tien procent gegroeid naar 2,1 miljard dollar. Dat blijkt uit cijfers van het derde kwartaal die onderzoeksbureau IDC bekend heeft gemaakt.

Het is het achtste kwartaal op rij dat de markt voor storagesoftware met twee cijfers stijgt. De opbrengst uit replicatiesoftware groeide jaar-over-jaar met 16,8 procent. Zowel de markt voor back-up als voor archiefsoftware groeide met 12,7 procent.

“Wij zien grote vraag in de markt voor backup-, archief- en replicatiesoftware. Dit komt vooral door de vraag van gebruikers die bestanden willen beschermen, herstellen en informatie willen terugkrijgen niet alleen in datacenters maar ook op kantoor”, zegt directeur research van IDC Laura DuBois.

EMC is de grootste leverancier op het gebied van software en heeft een marktaandeel van 29,1 procent. Symantec staat, door de overname van Veritas, op een tweede plaats met een aandeel van 20 procent. Op plaats drie staat IBM met een marktaandeel van 9,4 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Opmerkelijk dat er zoveel geld wordt uitgegeven aan verouderde, proprietary tape-geörienteerde oplossingen, zoals bijvoorbeeld EMC en Veritas. De toekomst is online backup services. Gebasseerd op praktijk ervaringen spreek ik hierbij de verwachting uit dat in de komende jaren web based, echte "native" disk-gebaseerde backup en archiefoplossingen (op basis van open hardware architecturen) snel terrein zullen gaan winnen. Deze ontwikkeling zal snel leiden tot grote voordelen op het gebied van veiligheid, verbeterde 'user experience' en substantiele kostenverlaging."

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-13T09:55:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.