Friese internetexchange krijgt provinciegeld

Het project Friese Internet Exchange (FR-IX) krijgt 226 duizend euro van de Gedeputeerde Staten van de provicie Friesland. Dit bedrag komt boven een eerder beschikbaar gesteld waar door de provincie in totaal 401 duizend euro beschikbaar stelt voor het project.

Het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) stelde eerder al 258 duizend euro beschikbaar. De FR-IX is een digitale marktplaats, waar vraag en aanbod van diensten elkaar op de vierkante meter elkaar treffen. Breedbandnetwerken van commerciële aanbieders maar ook publieke of particuliere netwerken kunnen worden aangesloten. Naast de fysieke marktplaats is er binnen het project een stimuleringsprogramma voor Friese bedrijven die onder begeleiding van ervaren coaches de winst van samenwerken op het terrein van ICT ervaren.

“Diverse bedrijven en instellingen hebben aangegeven veel belang te hechten aan de komst van een FR-IX”, aldus gedeputeerde Piet Bijman. De FR-IX werkt nauw samen met de Groningen Internet Exchange (GN-IX) en verschillende marktpartijen.FR-IX zal een dezer dagen al operationeel zijn. Op 26 januari is de grote opening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-15T13:38:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.