It-uitgaven in zorg stijgen naar 10 miljard in 2009

De it-uitgaven in de West-Europese zorgsector stijgen de komende vier jaar met 6,7 procent per jaar naar 10 miljard dollar in 2009. Onderzoeksbureau IDC verwacht de it-uitgaven van de sector dit jaar zullen uitkomen op 7,8 miljard dollar.

“Het wordt verwacht dat zorgverleners steeds meer en meer investeren in moderne technologieën om te kunnen voldoen aan de vraag van betere diensten terwijl ondertussen wel de uitgaven in de gaten gehouden moeten worden”, aldus Massimiliano Claps van IDC. Bedrijven die mee willen profiteren van deze uitgaven moeten met elkaar samenwerken om aan de complexe vraag te kunnen voldoen, de backoffice-activiteiten zo goed mogelijk organiseren en moeten goed uitkijken naar kansen in de outsourcing-markt, zegt IDC.

IDC denkt dat de sleutel ligt in het samenvoegen van informatie over de patiënt. Door informatie op een nationaal of regionaal niveau beschikbaar te maken is de kans groter dat fouten, zoals het voorschrijven van een verkeerd medicijn, voorkomen worden. Verkopers van hardware, software, it- en telecom- diensten moeten hier op inspringen, aldus IDC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-19T10:24:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.