ICT~Office: geen importheffingen op LCD-schermen

ICT~Office maakt zich grote zorgen over de voorgenomen actie van de Europese Unie om importheffingen toe te passen op LCD-monitoren. In een brief aan staatssecretaris Wijn bepleit de vakorganisatie dat het nultarief wordt gehanteerd voor de import van alle LCD-monitoren.

In de Information Technology Agreement (ITA) staat dat per 1 januari 2000 geen heffingen meer worden toegepast op computerproducten. De Europese Commissie wil dat LCD/schermen extra belasten met een douaneheffing van 14 procent voor schermen die groter zijn dan 19 inch.

Volgens ICT-Office gaat de Commissie volledig voorbij aan het principe van de ITA waarin het hoofdzakelijk gebruik als criterium geldt. De vakorganisatie vindt dat onbegrijpelijk dat er in een tijd waarin de EU de mond vol heeft van vrije wereldhandel er een nieuwe handelsbarrière wordt opgetrokken in Europa.

De mogelijke kosten voor de industrie, de winkeliers en de gebruikers lopen in de miljoenen, schrijft ICT-Office. Geld dat anders besteed kan worden aan de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten. ICT~Office vindt het dat het streven van de EU om de sterkste kenniseconomie te hebben wel in een schraal daglicht komt te staan. De vakorganisatie hoopt daarom dat Nederland tijdens de Europese stemming hierover zal tegenstemmen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-19T11:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.