IDC: lichte groei it-uitgaven West-Europees onderwijs

De it-uitgaven in de West-Europese onderwijssector groeien de komende vier jaar niet hard. Onderzoeksbureau IDC verwacht dat de uitgaven groeien van 9 miljard dollar in 2004 naar 11,5 miljard dollar in 2009.

Vooral dit jaar groeien de it-uitgaven in de onderwijssector minimaal. IDC verwacht een groei van minder dan één procent. Het onderzoeksbureau wijt de minimale uitgaven aan het feit dat de uitgaven van overheden aan het onderwijs in West-Europese landen blijven dalen.

Instituten voor hoger onderwijs zullen meer uitgeven dan basisscholen. De instituten hebben namelijk meer behoefte aan student management programma’s en e-learningdiensten. Basisscholen zullen het meest uitgeven aan hardware.

Verkopers van it-producten die willen profiteren van de groei moeten zich richten op het koppelen van scholen aan een regionaal of lokaal educatienetwerk, zegt IDC. Vooral in de Engelse markt is dit belangrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-20T09:53:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.