Siemens stoot productdiensten af naar Fujitsu-Siemens

Siemens's dienstentak Business Services stoot zijn dienstverlening op producten af naar semi-dochter Fujitsu-Siemens. Die joint venture

Deze week is het contract getekend voor de verkoop, die per 1 april komend jaar van kracht is. De betrokken bedrijven onthullen geen financiële details van deze transactie. De productdienstentak telt wereldwijd vijfduizend werknemers en genereerde afgelopen boekjaar een omzet van 1,3 miljard euro. Fujitsu-Siemens gebruikt de aanwinst als kern voor een nieuwe divisie die zich geheel richt op platformoplossingen.

 

Siemens verklaart dat het zijn dienstentak SBS, zoals eerder aangekondigd, nu geheel richt op 'pure' dienstverlening zoals outsourcing. Daarnaast wil het nog innovatieve it-projecten doen, maar dus niet de mundaine ondersteuning van reguliere it-producten. De gehele dienstendivisie boekte in het afgelopen boekjaar een omzet van 5,4 miljard euro, maar leed daarop een verlies van 690 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-23T11:54:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.