Ook Gasunie Trade & Supply besteedt uit

Gasunie Trade & Supply heeft het beheer van de it-infrastructuur uitbesteed aan Atos Origin. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar en vertegenwoordigt een contractwaarde van 11 miljoen euro.

Atos Origin wordt verantwoordelijk voor het beheer van de netwerkomgeving en serverinfrastructuur, het desktopbeheer en de ondersteuning van het tradingcenter van Gasunie Trade & Supply. Er gaan geen medewerkers over.

Op 1 juli 2005 is de N.V. Nederlandse Gasunie gesplitst in twee zelfstandige bedrijven: het gastransportbedrijf N.V. Nederlandse Gasunie (roepnaam Gasunie) en het in- en verkoopbedrijf van aardgas, Gasunie Trade & Supply. Door de splitsing ontstond behoefte aan een eigen it-infrastructuur en Gasunie Trade & Supply heeft besloten het beheer hiervan uit te besteden aan Atos Origin.

Eerder sloot de Gasunie een vijfjarig uitbestedingscontract met HP voor een groot deel van de automatisering. Deze overeenkomst omvat de desktop/client-automatisering, SAP-operaties, applicaties op het gebied van kantoorautomatisering, service- en helpdeskactiviteiten en datacenter-operaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Gasunie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-23T14:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.