Brancheorganisatie computerwinkels wil BTW-verlaging

De Brancheorganisatie Nederlandse Computerwinkels NLCW gaat bij de overheid een verlaging bepleiten van het BTW-tarief op de reparatie van computers en randapparatuur.

Het lage BTW-tarief is bedoeld voor zaken die een eerste levensbehoefte voor mensen zijn. Op reparaties is nu nog het hoge tarief van 19,5 procent van toepassing. Volgens de brancheorganisatie "past een BTW-tarief van 6 procent echter beter bij de huidige tijd". Dit tarief zou niet alleen moeten gelden voor het repareren van kapotte pc’s, maar ook voor het oplossen van software-matige problemen en het zelf assembleren van pc’s.

Volgens NLCW "is de overheid er in geslaagd het gebruik van de computer tot eerste levensbehoefte te maken. De ondernemer is al verplicht zijn aangiftes per computer te doen en het zal ons niet verbazen als ook de particulier binnenkort digitaal zijn aangiftes moet verzorgen. Daarnaast gebruikt de consument de pc voor bankzaken en onderhoud men er sociale contacten mee en wordt de pc ingezet bij allerhande zaken binnen het gezinsleven."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-30T12:07:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.