EMC schrapt duizend banen voor groei

EMC schrapt duizend banen, maar verwacht in totaal te groeien. De opslagfabrikant ontslaat hiermee 4 procent van zijn personeelsbestand. Het wil zo ruimte maken voor nieuwe werknemers; met name verkopers en ontwikkelaars.

Het schrappen van de duizend functies gebeurt in de loop van dit jaar. Daarbij zullen sommige van de getroffen werknemers elders binnen het bedrijf worden ingezet. De kosten voor deze reorganisatie bedragen tachtig miljoen dollar, wat EMC in het vierde kwartaal van boekjaar 2005 afschrijft.

De nieuwe banen worden in dezelfde periode geschapen en zullen dus meer dan duizend nieuwe werknemers betreffen. Hoeveel meer is vooralsnog onbekend. EMC verklaart zijn verkoop-, marketing- en R&D-divisies te willen versterken.

Ondertussen heeft het bedrijf positieve prognoses afgegeven voor zijn boekjaar 2005. Het verwacht voor het vierde kwartaal een omzet tussen de 2,70 en 271 miljard dollar. De jaaromzet zou uitkomen op 9,65 tot 9,66 miljard dollar, wat een stijging van 17 procent is ten opzichte van 2004. EMC maakt de definitieve resultaten eind deze maand bekend. Dan komen er ook meer details over de ontslagen en nieuwe vacatures.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-09T14:18:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.