Infrastructuurprojecten gaan 2006 domineren

Het tijdperk van gescheiden databases en server/opslag-silo's zijn voorbij. De rest van dit decennium wordt gedomineerd door infrastructuurprojecten die databases moeten gaan consolideren en het server- en opslagnetwerk moeten rationaliseren.

Dat voorspelt Dave Hitz, oprichter en topman van Network Appliance. "Kostenbesparing en versimpeling door middel van consolidatie zullen de aankoopbeslissingen beheersen in dit jaar", aldus Hitz. "De 'boom' van de jaren negentig en de recessie-gedreven kostenbesparingen in de afgelopen drie jaar laten zien dat complexiteit funest is voor zowel de mogelijkheid van it om in te springen op veranderingen in het bedrijf als zijn mogelijkheid om de kosten in de hand te houden."

Beveiliging zal dit jaar bovenaan de agenda blijven staan, aldus de NetApp-topman. "Het zal worden gedrilld als een militaire operatie. Veel bedrijven zullen beginnen met het encrypten van backupdata op tapes voordat ze buiten de muren van het bedrijf worden gebracht."

Ook zal het komende jaar een versterkt vertrouwen laten zien in op disk gebaseerde backups om zo de tape-bibliotheken te complementeren. Daarnaast zullen bedrijven zich realiseren dat backup een stategisch reservoir is van informatie, waardoor het dus meer is dan alleen 'terugzet-data' en het bij voorkeur geindexeerd moet worden, om er makkelijk in te kunnen zoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-11T09:27:00.000Z Kim Loohuis