Mercator besteedt IT-infrastructuur uit aan Getronics

Ict-dienstverlener Getronics neemt de computerinfrastructuur en bestaande ict-contracten van Mercator Verzekeringen over. De deal is zo'n 10 miljoen euro waard verspreid over vijf jaar.

De outsourcingsdeal betekent dat Mercator 15 procent van het geplande IT budget bespaart. Door standaardisatie en innovatie van de it-infrastructuur moet de kostenbesparing in 2010 uitkomen op ongeveer 20 procent. Daarnaast reduceert Mercator zijn operationele risico’s doordat Getronics een backuplokatie opzet waar een tweede systeem het overneemt wanneer er problemen zijn in de eerste.

Door de overeenkomst verhuizen tien medewerkers van Mercator naar het kantoor van Getronics in Kontich (België). Daarnaast behoudt Mercator zijn eigen it-afdeling die verantwoordelijk wordt voor de softwareontwikkeling en het gebruik van het eigen mainframe. De verwachte kostenbesparing en de werkmethode van Getronics waren de voornaamste redenen voor dit bedrijf te kiezen, meldt Mercator.

Getronics zal een aantal diensten aan Mercator verlenen. Zo zal het bedrijf de werkomgeving lokaal en remote beheren. Daarnaast zal Getronics de veiligheid van de it-infrastructuur continue beheren. Ook het beheer van het telefoonnetwerk neemt Getronics voor zijn rekening. Als laatste verzorgt de onderneming het beheer van servers, netwerken (WAN/LAN) en opslagnetwerken (SAN).

Voor verdere kostenbesparing en stabilisatie van de infrastructuur zal Getronics een aantal veranderingen doorvoeren. Dit omvat een consolidatieproject voor de servers, en het centraliseren van de helpdesk, het beveiligingsbeheer en de installatie van software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-11T12:19:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.