EC steunt onderzoek naar stroomlekkage

De Europese Commissie maakt 4,5 miljoen euro vrij voor onderzoek naar stroomlekkage bij halfgeleiderelektronica. Deze subsidie wordt uitgekeerd in het kader van het zogenaamde 6th Framework Program van de Commissie.

De subsidie moet de concurrentiepositie van de Europese halfgeleidersindustrie moet verbeteren. Het geld is voor het CLEAN (Controlling Leakage power in NanoCMOS SoCs) -project, waaraan veertien bedrijven en instellingen meedoen, waaronder Infineon Technologies, ChipVision Design Systems, Technische Universiteit Denemarken en de Universiteit voor Technologie en Economie van Budapest.

Dit project heeft tot doel de productie van chips met details vna 65 nm of kleiner te vereenvoudigen. Ook willen de onderzoekers een prototype Electronic Design Automation (EDA) – tool ontwerpen. Deze tool kan delen van het ontwerpproces automatisch laten uitvoeren, iets wat nu nog onmogelijk is voor zeer complexe systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-13T11:16:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.