Getronics mist prognoses, verkoopt Italiaanse tak

Getronics heeft zijn eigen winstprognose voor 2005 niet gehaald en zet zijn Italiaanse tak nu in de etalage. De dienstverlener gaat daarnaast niet-strategische Euopese activiteiten afstoten.

Het missen van de financiële doelen is te wijten aan de verliesdraaiende Italiaanse tak. Getronics kreeg in dat land een onverwacht verlies voor de kiezen wat het hele bedrijfsresultaat naar beneden trok. Volgens het bedrijf komt dit door de moeilijke markt en plots uitstel van een grote outsourcingsopdracht voor de overheid.

In 2004 bedroeg het verlies van de Italiaanse tak 8 miljoen euro en in 2003 maar liefst 23 miljoen euro. De omzet bedroeg in 2003 350 miljoen, maar lag afgelopen jaar op 230 miljoen euro.

De firma voert nu exclusieve onderhandelingsgesprekken met een Italiaanse ict-dienstverlener voor de verkoop. Het is nog onbekend hoeveel geld hiermee is gemoeid. De andere Europese activiteiten die worden afgestoten hebben in totaal 1100 werknemers en draaien 100 miljoen euro omzet, laat Getronics weten. Het bedrijf laat verder niets los over de specifieke divisies en het financiële presteren daarvan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-17T10:36:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.