Waterschap kiest voor Iprox als centraal cms

De waterschappen in Nederland gaan gebruik maken van één contentmanagementsysteem (cms): Iprox van InfoProjects uit Bussum. Doel is slagvaardiger te werken en daarnaast burgers en bedrijven beter van dienst te zijn met digitale dienstverlening.

Met de keuze voor één cms is het waterschap het eerste openbare bestuur dat als overheidslaag met één gezamenlijk platform (WaterschapsNet gedoopt) voor Internettoepassingen komt. Bij optimaal gebruik van één cms door alle zesentwintig waterschappen wordt de elektronische dienstverlening aanzienlijk verbeterd, is de verwachting. Ook kunnen de waterschappen gebruik maken van elkaars kennis en expertise.

Dit voorjaar starten de eerste zes waterschappen met het Iprox-systeem. In de tweede helft van het jaar volgen er nog eens vijf. Wel maken waterschappen op basis van vrijwilligheid de keuze of zij gebruik gaan maken van het WaterschapsNet. Dat hoeft echter niet volledig te zijn; ze kunnen ook kiezen voor gedeeltelijke aansluiting bij dit centrale platform.

Iprox is gekozen op basis van een openbare aanbesteding door Het Waterschapshuis. Dit is een stichting waarbinnen alle waterschappen onder andere samenwerken op ict-gebied. Het Waterschapshuis is verantwoordelijk voor het beheer van het cms-platform. Medio vorig jaar werd ook Het Waterschapsloket in gebruik genomen.

Dit loket - in wezen een via het web raadpleegbare, elektronische catalogus - bestaat uit 35 algemene producten en diensten, zoals belastingen, vergunningen en ontheffingen. De beschrijving van deze onderwerpen zijn voorzien van bijvoorbeeld een overzicht van de exacte voorwaarden, aanvraagprocedures en links naar relevante wetsartikelen. Waterschappen kunnen deze basisvoorziening koppelen aan hun website en er nog informatie over specifieke producten en diensten aan toevoegen, alsmede contactgegevens en digitale formulieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In samenwerking met Het Waterschapshuis heeft webtechnologie-bedrijf InfoProjects op 1 oktober 2008 de 50e site gelanceerd binnen het gemeenschappelijk Content Management Systeem van de waterschappen: WaterschapsNet. Met de nieuwe website van Waterschap De Dommel zijn nu 23 van de 26 waterschappen in Nederland aangesloten op WaterschapsNet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-24T13:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.