Microsoft hangt nog steeds boete boven het hoofd

Het aanbod van Microsoft om een deel van de broncode van Windows vrij te geven, lijkt geen garantie om aan een boete te ontkomen in de antitrustzaak van de Europese Commissie tegen Microsoft.

Microsoft hoopte door het aanbod om een deel van de broncode van Windows vrij te geven gehoor te geven aan de eis van de Europese Commissie. Antitrust-woordvoerder Jonathan Todd zei donderdag echter: "Het zou voorbarig zijn om te concluderen dat het bieden van toegang tot de broncode het probleem  zou oplossen."

De Europese Commissie stelde in 2004 dat Microsoft zich schuldig maakte aan misbruik van de monopoliepositie. Het bedrijf kreeg een boete van 497 miljoen euro en moest de mediaspeler loskoppelen van het besturingssysteem. Ook moest Microsoft de middelen beschikbaar stellen die concurrenten in staat stellen programma’s te ontwikkelen die kunnen communiceren met op windows draaiende servers.

Anders zou het bedrijf een dwangsom opgelegd krijgen van maximaal 2 mijloen euro per dag. Maandag werd nog bekend dat de Europese Commissie Microsoft uitstel heeft verleend tot 15 februari.

Microsoft blijft de uitspraak van de Europese Commissie aanvechten bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. Eind april vind er een hoorzitting plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-27T10:18:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.