ING zoekt externe oplossing voor Document Services

ING wil de afdeling Document Services uitbesteden. Daarvoor praat de bank met twee Britse bedrijven. Unisys, de marktleider in Nederland, valt ditmaal buiten de boot.

De Volkskrant meldt dat ING met twee Britse bedrijven - Williams Lea en Astron - onderhandelt over het overnemen van de 'postkamer'. Daaronder valt naast de postverwerking ook het printwerk en het scannen van papieren overschrijvingskaarten en acceptgiro's en ander papierwerk, zoals hypotheekformulieren. Williams Lea en Astron zijn gespecialiseerd in dit soort documentverwerkingen.

In de bancaire wereld in Nederland is Unisys marktleider. De automatiseerder voert de digitale verwerking van papieren betaalopdrachten uit via zijn divisie Unisys Payment Services & Solutions. Klanten zijn ABN Amro, Rabobank, Fortis, Friesland Bank, een aantal kleinere banken. Het gaat om het via scanning verwerken van optische leesbare overschrijvingen (olo's) en optisch leesbare acceptgiro's (ola's).

Een zegsvrouw van de bank wilde geen commentaar geven op de vraag waarom Unisys geen biedende partij is. Een woordvoerder van de automatiseerder laat weten dat Unisys de uitbesteding van ING Document Services (900 man) met interesse volgt. Hij wijst erop dat een deel van het documentbeheer van ING "tot onze competenties behoort." Of het feit dat het andere deel - vooral het postverkeer - niet tot de kernactiviteiten van Unisys wordt gerekend, reden is om geen partij te zijn in de eindfase van deze aanbesteding, kan hij niet aangeven. Saillant detail is dat een van de twee biedende partijen - Astron - in Groot-Brittannië een partner van Unisys is.

Unisys is overigens wel betrokken bij de aanbesteding van het werkplek- en infrastructuurbeheer bij ING. Unisys maakt deel uit van een consortium (met IBM, Centric en KPN) dat met een ander consortium (Accenture, Atos Origin, BT en GetronicsPinkroccade) in de race is om deze opdracht binnen te slepen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-27T15:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.